FABRICI LA CHEIE PENTRU PRODUCȚIA DE BCA

Cuprinsul paginii:

Echipamente pentru fabricarea blocurilor din BCA​

Echipamente inovatoare si personalizate, instalatii pentru productia de BCA realizate de WKB Systems

WKB Systems (Germania) este specializată în echipamente pentru fabricarea de BCA. Toate aceste echipamente sunt adaptate individual nevoilor dumneavoastră.

IHOPE REAL împreună cu WKB Systems vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru producția de BCA, dintr-o singură sursă: de la dezvoltare până la construcția mașinilor, a sistemelor extrem de inovatoare și a instalațiilor complete pentru producția de BCA. Vă însoțim începând de la ideea inițială, prin procesul de proiectare și planificare, până la implementarea ei practică și instalare. La final veți avea garantat o fabrică de producție pentru BCA adaptată exact nevoilor sau echipamentelor pre-existente, care corespunde exact așteptărilor dumneavoastră.

Fabrica de BCA

Materiile prime (var nestins, ciment, anhidrit sau gips) sunt depozitate in silozurile de depozitare ce alimentează malaxorul într-un proces controlat. Pasta de aluminiu folosită ca agent de expandare se amestecă cu apă în fabrica de aluminiu.

Nisipul de cuarț este pregătit cu o anumită cantitate de apă în moara cu bile pentru măcinarea umedă pentru a forma un nămol de nisip.

Materiile prime cântărite cu precizie sunt alimentate într-o ordine specificată în recipientul malaxorului. Aici se produce o masă omogenă exact conform specificațiilor rețetei. Cantitățile sunt stabilite și procesate folosind un sistem de control.

Un strat anticoroziv este aplicat pe structurile sau cadrele de armare într-o baie de scufundare. Aceste armături sunt apoi fixate și ajustate în matriță cu suporți speciali înainte ca amestecul de BCA să fie turnat peste ele.

Amestecul de BCA este turnat din malaxor într-o matriță unsă cu ulei. După aceea, formele umplute sunt transferate în camerele de expandare încălzite, unde rămân aproximativ 2,5-4 ore în funcție de rețetă. Acesta este exact momentul în care are loc procesul de expandare.

Imediat ce sunt atinse caracteristicile predeterminate ale amestecului turnat, matrița este trimisă către zona de extragere din forme. Aici amestecul turnat se desparte ușor de formă. Forma goală poate fi unsă fie manual, fie într-un mod complet automat înainte de a fi pregătită pentru reumplere sub malaxor.

Înainte de tăiere, forma de BCA este înclinată cu 90°. Stând în picioare, forma trece prin stațiile individuale ale liniei de tăiere (cutter vertical, tăietor orizontal și tăietor transversal). WKB Systems oferă un număr de variante de linii de tăiere adaptate la capacitatea de producție dorită de beneficiar.

Pentru a preveni lipirea blocurilor de BCA în timpul autoclavizării, acestea sunt separate cu grijă cu o mașină de separare a blocurilor de BCA. Grătarul de autoclavizare cu blocurile de BCA separate este apoi plasat pe un cărucior de autoclavizare.

Cărucioarele cu blocurile de BCA gata stivuite sunt conduse automat și treptat în autoclavă. După terminarea procesului de autoclavizare, cărucioarele sunt puse pe linia de descărcare pentru a fi descărcate cu un sistem portal. Cărucioarele goale sunt apoi transferate de sistemul portal pe calea de încărcare pentru a primi din nou stivele de blocuri de BCA.

Autoclavizarea se realizează în recipienți cilindrici lungi, sub presiune (autoclave). Procesul de autoclavizare se realizează conform unor proceduri precis definite. Durata obișnuită este între 10 și 12 ore. În timpul autoclavizării, betonul celular autoclavizat capătă proprietățile sale finale de calitate.

Blocurile de BCA întărite și transportabile sunt ambalate în linia de ambalare fie manual, fie într-un mod complet automat. În acest scop, WKB Systems oferă o serie de concepte de sistem.

Aceste echipamente de producție sunt prezentate ca standard în oricare dintre fabricile noastre de BCA. În plus, WKB Systems oferă și dezvoltarea și construirea a numeroase soluții specializate. Aruncați o privire mai atentă la mașinile noastre utilizate pentru producția de blocuri de BCA în U sau blocuri de BCA perforate. De asemenea, dezvoltăm instalații de ultimă generație pentru producția de elemente armate de BCA pentru a vă extinde portofoliul și a vă consolida poziția pe piață.

Cooperarea dintre IHOPE REAL și WKB Systems are ca rezultat sinergia în oferirea de know-how. Dezvoltăm pentru clienții noștri soluții de ultimă oră pentru linii de producție BCA eficiente. Tehnologia noastră dovedită, precum și mașinile și echipamentele inovatoare pentru fabricile de BCA asigură o calitate remarcabilă a produselor, o producție ridicată, o funcționare fiabilă și deosebit de prietenoasă a instalațiilor. În plus, sfera furnizărilor include și modernizări individuale și automatizări ale proceselor.

Care sistem de producție este cel mai bun pentru tine?  Solicitați sfaturi echipei noastre de experți.

Investiția într-o fabrică nouă de BCA

Ce trebuie să știi despre investiția într-o fabrică automatizată de BCA

Soluțiile furnizate de IHOPE REAL au un grad de automatizare de 100%. Acest factor înseamnă că o fabrică cu capacitatea de 1200 m3/zi va fi operată de 5-6 angajați / schimb.
 
Pentru o investiție rentabilă în acest tip de proiect, se recomandă o capacitate de producție zilnică de minim 1.000-1.200 m3. Cu această capacitate instalată , se poate alterna în fabricația un mix de produse:
 • Standard (blocuri BCA cu densitatea de 400-600 kg/m3) cu un preț de vânzare mediu pe piață,
 • Produse speciale (90-200kg/mc cum ar fi panourile din BCA / buiandrugii din BCA) cu un preț de vânzare de produs premium pe piață.
 
Pentru realizarea acestor volume se impune instalarea în flux a unui număr minim de 5-6 autoclave. Se poate demara investiția cu 3 autoclave și ulterior se poate realiza o extindere de capacitate.
 
Bugetul  de investiție în echipamentele din proces (manipulare produs semifinit (verde), autoclavizare (alb), paletizare și ambalare este de minimum 12-14 mil. eur pentru capacitatea de 1200 m3/zi. Acest buget nu include echipamentele aferente pentru stocare materiilor prime (silozuri & transport ), mixare și turnare, preîntărire (matrițe). Putem include în scopul proiectului și livrarea acestor echipamente.
 
Avem expertiză în furnizarea de servicii care includ managementul integrat al proiectului și garantarea atingerii țintelor de eficiență ale investiției:
 
 •  proiectare flux tehnologic de fabricație și integrare în proiectul de construcții civile
 •  furnizarea de asistență tehnică pentru firma de proiectare care va depune documentația pentru obținerea AC.
 •  furnizarea de asistență tehnică pentru antreprenorul general responsabil cu execuția.
 •  furnizarea rețetelor de fabricație BCA pentru produse standard & dezvoltarea de produse speciale (panouri / buiandrugi).
 •  testarea și omologarea furnizorilor de materii prime.
 •  furnizarea utilajelor / echipamentelor din flux.
 •  instalarea și punerea în funcțiune a fluxului de echipamente.
 • formarea personalului de operare și mentenanță.
 •  furnizarea de servicii de mentenanță preventivă și corectivă la echipamentele din fluxul de producție.
 •  altele
 
Soluțiile furnizate de noi sunt produse în Germania de către partenerul WKB Systems.
WKB Systems deține un număr de 7 fabrici de producție BCA, având expertiză concretă în zona de tehnologie de fabricație.
 

Modernizarea unei fabrici de BCA

Fii mereu înaintea competiției luând măsuri personalizate de modernizare

Doriți să vă optimizați producția de BCA și să vă poziționați clar în fruntea concurenței? Măsurile WKB Systems, personalizate și inovatoare, de optimizare și modernizare a sistemelor de producție nu sunt concepute doar pentru a reduce costurile ci și pentru a fi rentabile. Micile schimbări sunt adesea suficiente pentru a obține o creștere semnificativă a productivității și calității. În plus, rezultatul economic al modernizării cu sistemele noastre de inginerie de proces este clar vizibil după o perioadă scurtă de utilizare.

În perioada premergătoare optimizării proceselor sau modernizării instalațiilor, experții noștri testează și analizează în detaliu următoarele zone și procese ale producției dvs. de BCA:

 • Prelucrarea și amestecarea materiei prime
 • Zona de expandare și maturizare 
 • Tăierea blocurilor de BCA
 • Separarea blocurilor de BCA
 • Modul de transport
 • Autoclavizarea
 • Generare de abur
 • Ambalarea

Rezultatele testelor și analizelor formează baza recomandărilor noastre de optimizare. Recomandările permit clienților noștri, de asemenea, să obțină o imagine de ansamblu și precisă a stării sistemelor și unităților lor de producție. Pe baza recomandărilor noastre, dezvoltăm un concept de modernizare personalizat în funcție de dorințele și nevoile dumneavoastră. WKB Systems vă oferă componente de sistem modulare pentru toate procesele obișnuite de producție de BCA. Acest lucru ne permite să înlocuim rapid și eficient chiar și componentele individuale ale mașinii.

De exemplu, am dezvoltat sistemul compact de tăiere WKB-CL 4, special pentru modernizarea unei fabrici de BCA. Sistemul se caracterizează atât prin tehnologia sa excelentă, cât și prin spațiul redus în care funcționează. Aceasta înseamnă că poate fi integrat în aproape orice instalație de BCA.

Utilizarea tehnologiei dovedite WKB Systems asigură o eficiență îmbunătățită a instalației. Într-un timp foarte scurt, clienții noștri beneficiază de o creștere semnificativă a calității produselor finite și de o extindere continuă a gamei lor de produse.

Vrei să faci încă un pas spre viitor și să te poziționezi în fața concurenței? Atunci contactează-ne și extinde-ți avantajul competitiv cu ajutorul nostru!

Materiale Video si Articole

Despre performanțele BCA

Eficiența ridicată a BCA îi conferă un impact scăzut asupra mediului în toate fazele ciclului său de viață, de la procesarea materiilor prime până la eliminarea deșeurilor.

monitorizare fabrica bca

Eficientizarea energetică a unei fabrici de BCA

Dorești să afli mai multe informații? Citește și acest articol despre eficientizarea energetică a fabricilor de BCA. Vei afla care sunt principalii factori de cost într-o fabrică de BCA și cum pot fi eficientizați cei mai importanți dintre ei.

modernizare fabrici de bca

Automatizări ale fluxului tehnologic în cadrul unei fabrici de BCA

Un material cu exemple de automatizări în fluxul tehnologic al fabricilor de BCA. Vei afla cum au fost automatizate unele fluxuri de lucru, ce echipamente au fost integrate și ce beneficii au rezultat.

Modernizari fabrici de BCA

Modernizări implementate în fabrici de BCA

În cadrul modernizării unei fabrici de beton celular, un producător polonez de BCA a modernizat o linie de tăiere veche împreună cu WKB Systems (Germania).

fabrici de bca

Inspecția, întreținerea și modernizarea într-o fabrică de BCA

O prezentare despre serviciile pe care le asigură IHOPE REAL pentru întreținerea și modernizarea echipamentelor existente într-o fabrică de BCA. Echipele de service ale IHOPE REAL vă pot fi aproape pentru a evita perioadele de nefuncționare și a crește durata de viață a echipamentelor.

O fabrică, mai multe forme, diferite densități

Experții WKB Systems au combinat două procese de producție diferite într-o singură fabrică, pentru a asigura producția complet automatizată de blocuri de BCA și panouri izolatoare din BCA într-un mod eficient.

Modernizarea unei fabrici de BCA din Germania

Echipa de experți de la WKB Systems a elaborat un concept personalizat pentru modernizarea unei fabrici de BCA pentru unul dintre producătorii germani.

Sisteme de tăiere a blocurilor de BCA

Sistemele de tăiere a blocurilor WKB-CL 1 și WKB-CL 2 sunt pentru o tăiere exactă, adaptată perfect la dimensiunile blocului și WKB-CL 4 o soluție modernizată de tăiere pentru blocuri de BCA.

Studiu de caz - Fabrica BCA

Linie Paletizare si ambalare BCA

Paletizare automata 5000 saci/h

Linie Productie Materiale de Constructii

Cauți o soluție pentru o fabrică de BCA la cheie?