Costurile materiilor prime reprezintă principalul factor de cost de producție pentru blocurile de BCA, iar costurile cu energia sunt pe locul doi. Împreună înseamnă 40% până la 70% din costurile de producție. O analiză a factorilor de cost al materiilor prime și al energiei poate duce la economii imediate. IHOPE REAL și WKB Systems știu cum se face această analiză și oferă know-how.

Ce costuri are o fabrică de BCA

Există o varietate de provocări cu care se confruntă un proprietar de fabrică în procesul de producție de BCA. De exemplu, calitatea blocurilor, finețea cu care sunt tăiate și proporții ideale de amestecare a materiilor prime. În acest articol, accentul este pus pe reducerea costurilor de producție. În general, costurile de producție pot fi împărțite în cinci categorii diferite. Acestea includ costurile cu personalul, cele cu ambalarea și logistica și costurile cu operațiunile de aprovizionare, dar și costurile cu materiile prime și energia. Costurile cu materiile prime reprezintă principalul factor de cost iar costurile cu energia sunt pe locul doi. Împreună, materialele și energia însumează 40% până la 70% din costurile de producție. O analiză a factorilor de cost al materiilor prime și al energiei poate duce la economii imediate.

fabrica de bca
O analiză a factorilor de cost al materiilor prime și al energiei poate duce la economii imediate.

Costurile cu materia primă

Pentru fabricarea BCA nisipul, cimentul, apa și varul sunt ingredientele principale. Negocierea prețurilor sau condițiilor de cumpărare poate fi un început al optimizării costurilor. Cu toate acestea, atunci când se ia în considerare o schimbare a furnizorilor de materii prime, este recomandabil, în general, să se acorde o atenție deosebită calității și compoziției materialelor, deoarece poate fi necesară o adaptare a rețetei de fabricație, pentru a continua producția de BCA de înaltă calitate.

În procesul de producție, dozarea continuă și precisă a materiilor prime facilitează o calitate omogenă a mixului de materiale, reducând la minimum risipa de materie primă. Pentru acest proces, se recomandă utilizarea unui sistem automat performant de dozare și amestecare. Supradozarea și subdozarea vor produce risipă de materiale și vor afecta calitatea blocurilor de BCA. 

Poate fi necesară ajustarea dozării în funcție de variațiile care apar ale calităților și densității materiilor prime. De asemenea, măsurarea continuă a temperaturilor materiilor prime permite sistemului să adauge apă caldă sau rece după cum este necesar, pentru a atinge temperatura dorită de ieșire din mixer.

Sistemul de dozare și amestecare poate fi monitorizat pe ecran de către muncitori.

Un proces tehnologic performant economisește permanent resursele, fără a produce deșeuri legate de proces. De exemplu, toate resturile rezultate după tăierea blocurilor de BCA sunt reciclate imediat în fabrică și returnate în zona de dozare și amestecare. Deșeurile dure sunt, de asemenea, considerate o materie primă valoroasă și pot fi utilizate în amestec. Sistemul de dozare și amestecare calculează cantitatea exactă de resturi dure care este reintrodusă în proces și apoi ajustează formula de amestecare în consecință. În plus, condensul rezultat din procesul de autoclavizare poate fi și el reciclat și apoi reintrodus în ciclul de producție.

Suprapunerea formelor de BCA, înainte de autoclavizare, pentru o mai mare eficiență

Costurile cu energia

Costurile energiei au crescut constant în ultimii ani și se preconizează că vor continua să crească în viitor. În plus, odată cu conștientizarea problemelor de mediu și reglementările energetice devin din ce în ce mai stricte. Întrucât costurile cu energia sunt al doilea cel mai mare factor de cost în producerea BCA, monitorizarea și reducerea consumului de energie din fabrică sunt de mare importanță. Prin urmare, trasabilitatea consumului este esențială, pentru a găsi consumatorii importanți de energie. 

Sunt necesare măsuri care să conducă rapid la economii substanțiale. Doar un sistem automat de management al energiei poate oferi o imagine de ansamblu asupra consumului. Pe intervale scurte, sistemul automat poate măsura consumul de energie electrică în fiecare segment al producției. Dar nu doar în linia de producție trebuie măsurată energia. Trebuie luate în considerare datele de consum de energie și ale clădirilor de birouri, precum și sistemele de iluminat și încălzire.

Creșterea neașteptată a consumului de energie, de exemplu din cauza scurgerilor la conductele pneumatice, este imediat detectată de sistemul de management al energiei. De asemenea, sunt evitați timpii de funcționare fără eficiență, deoarece sistemul identifică și oprește consumatorii care nu sunt necesari în mod continuu. Până la 25% din consumul de energie la acești consumatori poate fi economisit astfel. 

Concluzii legate de eficientizare

Cheia reducerii costurilor de producție constă în transparență și precizie. Doar dacă materiile prime sunt dozate cu precizie se poate garanta o calitate înaltă constantă și se evită risipa din proces. Transparența consumului de energie duce la o utilizare mai eficientă a energiei și permite managerilor din fabrică să influențeze direct fluxurile de lucru tehnice ale fabricii, pentru a face economii suplimentare.

Automatizarea și coordonarea mașinilor optimizează procesul de producție pentru a permite o calitate ridicată a blocurilor de BCA și un consum redus de materii prime și energie.

Cooperarea dintre IHOPE REAL și WKB Systems are ca rezultat sinergia în oferirea de know-how. Dezvoltăm pentru clienții noștri soluții de ultimă oră pentru linii de producție de BCA eficiente. Tehnologia noastră dovedită, precum și mașinile și echipamentele inovatoare pentru fabricile de BCA asigură o calitate remarcabilă a produselor, o producție ridicată, o funcționare fiabilă și deosebit de prietenoasă a instalațiilor. În plus, sfera furnizărilor include și modernizări individuale și automatizări ale proceselor.

monitorizare fabrica bca
Sistemul de management al energiei informează operatorii cu privire la risipa de energie, cum ar fi scurgerile din supape.

Cum eficientizezi utilizarea materiilor prime și energia într-o fabrică de BCA?  Solicitați sfaturi echipei noastre de experți.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR