Compania V&B – Vins et Bières – cunoaște un succes crescând, cu 262 de baruri și magazine, dintre care 80% sunt francize. Pentru a face față creșterii vânzărilor, în special în comerțul online, compania va inaugura în ianuarie 2024 un nou depozit de 7.200 de metri pătrați în localitatea Château Gontier sur Mayenne, unde soluția de roboți mobili de la SCALLOG va îndeplini obiectivele de performanță, agilitate și responsabilitate socială corporativă (RSC)!

 

Cu o medie de 20-25 de deschideri pe an începând din 2015, V&B are succes și atrage tot mai mulți francizați în Franța și dincolo de granițe, cu peste 270 de magazine care combină bar și cramă (magazin de vinuri) deschise de-a lungul a două decenii, primul în Anglia în 2022. Cu un concept original care mixează magazinul de vinuri și bere cu un bar suburban dedicat degustării, V&B a devenit o franciză dinamică care se potrivește perfect în era afterwork, ca un loc pentru “a împărți momente plăcute în jurul produselor bune” între colegi, prieteni sau familie până la ora 20:30. 

 

Pe lângă un concept cu rezultate dovedite, compania oferă francizaților săi, antreprenori pasionați, o gamă variată de produse – 350 de beri, 350 de vinuri, 200 de sortimente de whisky și 100 de rom, o logistică eficientă și o notorietate puternică, cu organizarea festivalului V&B Fest și sponsorizarea navigatorului Maxime Sorel. Același lucru este valabil și pentru activitatea lor de comerț electronic, inaugurată în 2020, care cunoaște o creștere fără precedent, cu o creștere a volumului de peste 80% în 2023. 

 

Pentru a absorbi această creștere, V&B va inaugura în ianuarie 2024 un nou depozit de 7.200 de metri pătrați, situat în apropierea noului sediu social, completându-se cele 12.000 de metri pătrați de depozit existente, pentru a optimiza termenele de aprovizionare ale magazinelor și pregătirea comenzilor pentru clienții lor online. 

 

Pe o platformă din beton, situată deasupra rampei de descărcare, soluția Goods to People SCALLOG – 130 de rafturi mobile transportate de 5 roboți către două stații de pregătire – va avea ca scop densificarea stocării, accelerarea procesului de selectare a spirtoaselor, a bunurilor promoționale și a materialelor pentru punctele de vânzare și absorbirea vârfurilor de activitate, optimizând productivitatea și condițiile de muncă ale operatorilor V&B!

"Pentru a ne asigura creșterea până în 2030, facem un pas nou în logistica noastră, făcând-o mai agilă și mai productivă, cu un nou depozit, o nouă organizare și noi procese automate, susținute de robotica SCALLOG, pentru a livra mai rapid clienților noștri B2B și B2C. Este dovada flexibilității noastre, avem posibilitatea de a dubla suprafața de stocare în noul nostru depozit începând din 2025."
Aaron SMET
Responsabil Logistic al V&B

Tema Proiectului: Un depozit suplimentar, o soluție robotică flexibilă și evolutivă

Cu o creștere a volumului de activitate, atât în B2B, cât și în B2C, și cu multe vârfuri de activitate, de la sărbători de sfârșit de an la serile tematice, cum ar fi Beaujolais Nouveau, V&B se va dota în noiembrie 2023 cu un depozit suplimentar de 7.200 de metri pătrați, unde spațiul trebuie să fie optimizat, stocul de spirtoase asigurat și sarcinile automatizate pentru a reduce efortul și stresul operatorilor. În acest sens, V&B a căutat în iarna anului 2023 o soluție de automatizare, cu adevărat flexibilă și agilă, care să se poată integra într-o suprafață de 1.200 de metri pătrați, să asigure urmărirea “fără cusur” a multor referințe de spirtoase, datorită regulamentelor vamale, și să accelereze ritmul pregătirilor pentru comenzile clienților, totul în timp ce se vor îmbunătăți condițiile de muncă ale operatorilor.

 

Situată într-o piață dinamică, unde provocările logistice sunt în creștere, V&B dorește o tehnologie “considerată modernă” care să permită operatorilor să îndeplinească sarcini diverse, fără constrângeri fizice și stres, Asta și pentru a putea recruta și fideliza personalul mai ușor.

Soluția: Roboții Goods to Person de la SCALLOG

Roboții Goods to Person de la SCALLOG devin rapid alegerea evidentă pentru V&B pentru a atinge obiectivele sale de performanță, agilitate și RSC. Pe lângă faptul că se integrează ușor pe o suprafață de 1200 mp, soluția SCALLOG poate optimiza stocarea și pregătirea comenzilor pentru o multitudine de produse de dimensiuni neobișnuite, de la spirtoase la bunuri promoționale, și poate spori productivitatea operatorilor eliminând deplasările și gesturile inutile. Aceasta poate gestiona, de asemenea, optim vârfurile sezoniere de activitate.

Aaron SMET comentează:

“Mai mult, compania SCALLOG ne seamănă, o companie franceză de talie mică în creștere rapidă, care combină inovația și îndrăzneala.”

 

Soluția robotică Goods to Person a fost aleasă în aprilie 2023 de către V&B. Proiectul constă în trei “moment-cheie”: o analiză detaliată și înființarea echipei de proiect în vara anului 2023, instalarea soluției și teste ample ale stabilității sticlelor în cutii în octombrie 2023 și trecerea efectivă în producție în noiembrie 2023. Pentru a planifica mai bine tranziția către robotică, V&B s-a angajat să implice colaboratorii “dornici de evoluție” în ergonomia postului de lucru pentru pregătirea comenzilor.

O soluție Goods to Person pentru a combina performanța și bunăstarea zilnică

În cele din urmă, suprafața automatizată de 300 de metri pătrați a SCALLOG, amplasată pe o suprafață de beton de 1.200 de metri pătrați, va asigura stocarea și gestionarea a peste 1.500 de referințe, de la spirtoase la elementele de prezentare la punctul de vânzare, de diverse dimensiuni și rotire B și C. Va include 130 de rafturi mobile transportate de 5 roboți către două stații de pregătire și reaprovizionare. 

Soluția Goods to Person SCALLOG va asigura V&B o securitate optimă pe toată lanțul său din depozit, o gestionare mai bună și o urmărire a stocului cu un control triplu pentru pregătirea comenzilor în containere sigilate, cerută de francizații săi. Aceasta va permite companiei să facă față vârfurilor de activitate fără a adăuga resurse umane suplimentare, mai ales în sezonul rece, când activitatea poate crește de patru ori. Prima companie din Mayenne certificată “Great Place to Work”, V&B va putea, cu ajutorul soluției SCALLOG, să meargă mai departe în eforturile sale de responsabilitate socială corporativă, îmbunătățind condițiile și bunăstarea operatorilor prin eliminarea deplasărilor și manipulării de încărcături.

Aaron SMET adaugă:

“Cu soluția SCALLOG, dorim să ne dublăm productivitatea pentru a câștiga în reactivitate și performanță și pentru a servi cât mai bine clienții noștri B2B și B2C.”

"Această nouă colaborare demonstrează versatilitatea și agilitatea soluției robotice SCALLOG pentru a face față la doi factori-cheie ai performanței unui depozit: randamentul la suprafața solului și productivitatea forței de muncă. Suntem bucuroși să avem ca primă referință în industria franceză a băuturilor alcoolice - vinuri, spirtoase și bere, o companie cu renume mondial, V&B."
Romain Demay
Manager de Dezvoltare a Afacerilor la SCALLOG

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR