optimizare linii ambalare

Optimizarea proceselor industriale presupune aplicarea de tehnici și instrumente pentru îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție. Nu este o activitate simplă ci este un proces sistematic care ajută la identificarea zonelor de ineficiență sau risipă și apoi la implementarea strategiilor de reducere sau de eliminare. Optimizarea proceselor implică analiza și înțelegerea întregului sistem de producție, de la intrări până la ieșiri și identificarea zonelor în care pot fi aduse îmbunătățiri. Aceasta poate include modificări ale procesului de producție, ale mașinilor și ale participării forței de muncă. Strategiile de optimizare pot include și automatizarea anumitor sarcini, eficientizarea comunicării între departamente și optimizarea buclelor de control. Scopul optimizării proceselor industriale este reducerea costurilor, creșterea vitezei de producție și îmbunătățirea calității.

Obiectivele: asigurarea continuității producției și creșterea producției

Pentru a crește productivitatea și eficiența, o fabrică are de ales între următoarele variante:

  • să îmbunătățească performanța la mașinile existente, sau 
  • să le înlocuiască cu altele noi care să încorporeze cea mai recentă tehnologie.

Scopurile actualizărilor pe care o fabrică le face la echipamente pot fi, de exemplu, creșterea calității produsului, creșterea vitezei de lucru a echipamentelor la cel mai înalt nivel posibil sau eliminarea opririlor neplanificate costisitoare.

În toate variantele de lucru de mai sus, Ihope Real poate avea rolul decisiv, acela de a garanta performanța. Pentru noi, primul pas într-o nouă colaborare este acela de cunoaștere a status quo-ului. Pentru a afla situația existentă într-o fabrică, personalul tehnic al Ihope Real face mai multe vizite la fața locului. Astfel, inginerii află dacă și ce probleme există la mașinile existente. Mai mult, în cursul vizitelor se obține perspectiva tuturor celor care sunt afectați (responsabilii de la calitate, de la producție, din logistică, depozitare, mentenanță, financiar, sustenabilitate).

Studiu de caz pentru optimizare

Într-una din aceste vizite, echipa Ihope Real a ajuns la un client care avea îngrijorări cu privire la defectarea componentelor care controlează precis parametrii de ieșire la un echipament. Au fost întrebați și ceilalți responsabili afectați de defecțiune, ce alte aspecte vor să îmbunătățească. Iată informațiile suplimentare colectate:

  • Departamentul de producție dorea să mărească timpul de funcționare.
  • Responsabilul cu calitatea dorea să îmbunătățească produsul finit și să ofere clienților lor un produs mai valoros.
  • Sustenabilitatea dorea să se folosească echipamente avansate din punct de vedere tehnologic.

Opinia clientului la final, după ce s-a încheiat proiectul în scopul optimizării? “Parteneriatul cu Ihope Real ne-a permis să abordăm defecțiunea și, în plus, să atingem și aceste avantaje.”

În urma vizitei a fost întocmit un raport către client

Echipamentele învechite sunt ineficiente și costisitor de întreținut. Un număr din ce în ce mai mare de producători încă operează cu echipamente de ambalare vechi de 25 până la 30 de ani. Sunt din ce în ce mai scump de reparat și întreținut. La acest client o serie de componente au devenit de negăsit și nu au putut fi înlocuite. Unele dintre echipamentele mecanice au necesitat o atenție deosebită din cauza jocurilor mari, iar la componentele electrice cablajul vechi prezenta semne de uzură și defecțiune a izolației în punctele articulate. Cu aceste probleme multiple, s-a luat decizia unei modernizări care să înlocuiască echipamentele vechi cu altele actuale.

Configurarea și implementarea programului de modernizare a fost un proces fără probleme. Echipa de integratori a avut nevoie de aproximativ patru săptămâni pentru a proiecta layout-ul, pentru a crea listele de componente și mașini necesare și pentru a proiecta unele piese. După un proces intens de lucru de două săptămâni, echipa a reușit să instaleze noul echipament în intervalul de timp promis. Inginerii au rămas la fața locului câteva zile după pornire pentru a asigura o tranziție fără probleme pentru operatorii fabricii.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR