În majoritatea piețelor consacrate din întreaga lume, pe măsură ce cererea de produse continuă să crească, producătorii au trecut la utilaje mai rapide și mai automatizate. Cu toate acestea, pe măsură ce liniile de producție devin mai rapide și mai complexe, multe fabrici se luptă să țină sub control costurile cu mentenanța echipamentelor.

Provocarea reprezentată de piesele de schimb - cazul particular al senzorilor

În timp ce controlerele și software-ul sunt creierul din spatele oricărei operațiuni de producție, senzorii joacă un rol critic fiind ochii și urechile echipamentelor. O fabrică folosește o varietate de senzori pentru a monitoriza produsele pe lanțul de fabricație și pentru a gestiona fluxurile către stațiile individuale. Senzorii unei linii automate, de exemplu, ajustează viteza conveiorului (controlată de variatoare de viteză) la o valoare precisă, necesară pentru realizarea fiecărei etape de producție. În timp, acești senzori pot deveni o problemă semnificativă pentru o fabrică.

În multe fabrici de producție cu volume mari, accentul principal este pus pe calitate și productivitate, acordând mai puțină atenție problemelor precum inventarul de piese de schimb și schimbările privind furnizorii de piese. Drept urmare, inventarul de piese de schimb precum senzorii, poate crește de-a lungul anilor, acumulând chiar zeci de coduri diferite pentru senzori care îndeplinesc aceeași funcție. Multe dintre aceste piese includ mai multe variante ale aceluiași produs, stocate sub mărci diferite.

Varietatea largă de piese de schimb acumulată face ca înlocuirea unui dispozitiv defect să fie din ce în ce mai complexă și mai consumatoare de timp. Timpul de nefuncționare din ce în ce mai lung și frecvența mare a depanărilor afectează capacitatea companiei de a-și îndeplini obiectivele de productivitate. În plus, costurile operaționale cresc din cauza stocului de piese de schimb în exces.

Acțiuni concrete, rezultate garantate

Este necesară o abordare strategică a mentenanței, deoarece chiar și cea mai mică întârziere poate costa o fabrică mii de euro în pierderi de producție și ore suplimentare. Gestionarea eficientă a pieselor de schimb și repararea rapidă și fiabilă a echipamentelor se află în centrul unei producții eficiente. Iar Ihope Real are atât cunoștințele cât și capacitatea de a lua de pe capul firmelor problemele cu echipamentele și de a ține sub control costurile cu piesele de schimb.

Ce acțiuni își propune Ihope Real pentru gestionarea problemelor cu piesele de schimb, prevăzute în cadrul contractului de mentenanță:

  • să facă inventarul la nivelul întregii fabrici pentru a determina numărul exact de piese pe care fabrica le are în stoc în prezent. 
  • să descopere ce piese sunt de fapt necesare și care ar putea fi eliminate. 
  • să standardizeze întregul inventar de piese și să facă un plan de migrare pentru a face conversia stocurilor către furnizori performanți.
  • să elaboreze o diagramă de referință care să ofere tehnicienilor o modalitate rapidă și ușoară de a identifica piesele defecte și piesele de schimb corespunzătoare, precum și instrucțiunile de instalare.
  • să facă o listă cu piesele de schimb, care sunt deținute și gestionate de Ihope Real, dar care sunt stocate la fabrică și folosite pentru reparații sau revizii viitoare.
  • să acorde o garanție pentru utilizare, astfel încât piesele nu ies din garanție decât după ce sunt utilizate efectiv pe perioada de garanție.

Pentru a ajuta o fabrică să-și utilizeze mai bine resursele interne și să reducă întârzierile costisitoare de depanare, Ihope Real include în contractele sale de mentenanță și tele-service-ul. Acest serviciu de asistență la distanță oferă fabricii acces 24/7 la specialiștii de service ai Ihope Real. Când apare o problemă, operatorii echipamentelor fabricii pot apela la Ihope Real pentru asistență imediată pentru depanare, pentru a rezolva problema cât mai repede posibil. Pentru a facilita rezolvarea problemelor, specialiștii Ihope Real pot efectua, de asemenea, diagnosticarea de la distanță a sistemului prin modem instalat la echipamentul fabricii.

Permițând Ihope Real să își asume responsabilitatea pentru gestionarea pieselor de schimb și bazându-se pe serviciile sale de asistență non-stop, o fabrică producătoare se poate concentra pe productivitate și pe timpul de funcționare, ceea ce se reflectă pozitiv direct în rezultatul final, atât în productivitate cât și în costuri.

Cum te putem ajuta în cazul pieselor de schimb

Utilizarea serviciilor și asistenței Ihope Real pentru gestionarea pieselor de schimb este o decizie inteligentă ce va contribui la reducerea timpului de nefuncționare și a costurilor cu piesele de schimb. În plus, standardizarea furnizorilor de piese ușurează cerințele de instruire și minimalizează curba de învățare a tehnologiei. Aceste beneficii sporesc în cele din urmă productivitatea și reduc orele suplimentare.

Gestionarea îmbunătățită a stocurilor ajută o fabrică să elimine practic problemele de livrare de urgență a pieselor dar și să-și modernizeze totodată echipamentele crescând fiabilitatea acestora. Astfel, contractul de mentenanță de la Ihope Real prevede și un număr de vizite ale unei echipe de automatiști și proiectanți care să ajute la gestionarea problemelor de optimizare, să desfășoare programe de training și să evalueze rapoarte de reparații pentru a determina cauzele uzurii echipamentelor, pentru a analiza costurile și pentru a identifica nivelurile de utilizare a pieselor de schimb.

Pe lângă economiile de costuri, un beneficiu secundar al contractelor de mentenanță cu Ihope Real este încrederea că problemele se vor rezolva în timp util. Serviciul de asistență la distanță al Ihope Real este întotdeauna disponibil pentru personalul fabricii.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR