Yokoyama Kogyo este un producător japonez de cadre pentru scaune auto și diverse piese auto.

Provocările

La fel ca multe alte țări, Japonia se confruntă cu o reducere a forței de muncă în sectorul manufacturier, prezentând o provocare pentru companii precum Yokoyama.

„Producătorii s-au confruntat cu lipsuri de forță de muncă, în special în timpul pandemiei, și este urgent să se implementeze automatizarea”, spune Yokoyama Eisuke, CEO și președinte al Yokoyama Kogyo.

Compania sa trebuia să-și automatizeze o parte din procesul de producție pe mașina de ștanțat metal. În același timp, angajații trebuiau, de asemenea, să mențină în siguranță accesul la mașina de presat.

Soluția

Aplicația colaborativă este o alegere clară pentru Yokoyama.

Combinând  RG2 Gripper și AUBO cobot, procesele manuale de încărcare și descărcare a pieselor sunt complet automatizate. Important, aplicația colaborativă nu necesită o amprentă mare și este capabilă să funcționeze în siguranță alături de angajați; nu este nevoie de gard de siguranță.

Cu o personalizare nelimitată pentru a se potrivi diferitelor nevoi, mânerul RG2 mic și ușor este perfect pentru spații înguste. Vârfurile degetelor mânerului pot fi personalizate cu ușurință, potrivind forma produsului pentru o prindere stabilă

„OnRobot oferă simplitate și ușurință în utilizare, ceea ce ne economisește o mulțime de ore de inginerie scumpe, care sunt de obicei necesare pentru proiectele tipice de automatizare.” spune Mori, asistent șef de tehnologie pentru departamentul de fabricație.

Beneficiul

Angajații Yokoyama nu trebuie să efectueze acum o muncă intensă și repetitivă pe mașină. Nu mai trebuie staționate la mașină ore în șir, dar se pot concentra pe taxe de valoare mai mare. Aplicația colaborativă a ajutat-o pe Yokoyama să obțină o reducere generală a costurilor de 35%, menținând în același timp siguranța muncii și producția de înaltă calitate.

Despre Yokoyama Kogyo

Înființată în 1951 în Toyota City, Japonia, Yokoyama Kogyo este un producător lider de ștanțare a metalelor pentru construcții și industria auto. Compania are în jur de 200 de angajați în Japonia. Yokoyama a brevetat o tehnologie de presare numită metoda SFP (Smart Forge Press) și a fost adoptată pe scară largă în Japonia. În 2010, Yokoyama a înființat o fabrică de fabricație în Thailanda pentru a realiza creșterea continuă a industriei auto din regiune. 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR