ADAPTAREA LA CRIZĂ: IATĂ DE CE APLICAȚIILE ROBOTICE COLABORATIVE SUNT ESENȚIALE

Cum putem asigura stabilitatea operațională în fața posibilelor perturbări ale muncii provocate de viitoarele focare?

 

Nu știm când, unde sau in cât timp vor aparea noi focare, dar trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate. Și acum nu există nicio scuză. În viitor, COVID-19 nu va fi un eveniment Black Swan: s-a transformat într-o mare problemă chiar în fața noastră. 

Managerii fac mulți pași pentru a menține stabilitatea operațională și pentru a asigura siguranța angajaților. Ceea ce este clar este că automatizarea este cel mai eficient pas și că aplicațiile robotice colaborative pot fi o soluție la problema COVID-19 în mediile din fabrică. Trebuie să ne adaptăm mentalitatea pentru a ne gândi la modalități de utilizare a muncii cu mai multă înțelepciune și siguranță. Și automatizarea este esențială pentru a face acest lucru. Permiteți-mi să vă împărtășesc trei motive pentru care automatizarea utilizând aplicații robotice colaborative este esențială.

 

 1. Monitorizarea nu este suficientă 
  Pe măsură ce mai multe fabrici revin în producție (parțial sau complet), au fost adoptate noi politici, precum rutine îmbunătățite de curățare și verificări zilnice ale temperaturii angajaților. Foxconn, care produce iPhone-uri pentru Apple în China, a primit atenție pentru practica sa de a separa angajații în grupuri de 20 de persoane, care lucrează și trăiesc împreună și nu interacționează cu alte grupuri. Unele facilități mai mari au investit în tehnologii de urmărire a contractelor, practică adoptată de mai multe spitale, pentru a vedea cum s-ar fi putut răspândi virusul. 

  Deși toate aceste acțiuni sunt utile, acești pași nu sunt suficienți pentru a menține stabilitatea operațională. Separarea grupului de lucru ajută la izolarea răspândirii infecției la grupuri mai mici, dar o infecție va închide întregul grup. Verificările de temperatură sunt minim eficiente, deoarece lucrătorii infectați nu pot avea simptome timp de două săptămâni, în timp ce răspândesc virusul. 

  Și urmărirea contactelor ne spune câți lucrători au fost infectați după ce s-a descoperit că unul dintre ei are virusul. Aceste practici sunt în mare parte utile pentru creșterea confortului angajaților și a înțelegerii locului în care sa răspândit virusul. Cu toate acestea, calul a părăsit deja hambarul, după cum se exprimă, și are virusul. 

 2. Distanțarea socială este cheia stabilizării forței de muncă și a operațiunii.  Cel mai eficient mod de a preveni răspândirea virusului în fabrici și de a asigura stabilitatea operațională este crearea distanțării sociale în rândul lucrătorilor. Distanțarea socială este puternic corelată cu ratele de infecție – țările care au implementat și au urmat practici stricte de distanțare socială au cunoscut cele mai scăzute rate de infecție și au deschis afaceri mai rapid – copilul afiș este Coreea. 

  Spațiile din fabrică cu mai mulți angajați sunt medii foarte răspândite, cum ar fi nunți și baruri – prea mulți oameni unul lângă celălalt. Într-adevăr, în multe regiuni, punctele fierbinți pentru infecții au fost în fabrici, cum ar fi fabricile de procesare a cărnii din Statele Unite sau fabricile dens populate din China, care au fost închise la începutul anului 2020.

  Automatizarea permite desfășurarea atentă a forței de muncă în moduri care reduc contactul strâns. Soluțiile robotice colaborative înseamnă că lucrările din fabrică cooperează mai degrabă cu mașinile decât cu alți oameni, ducând la o productivitate mai mare și prevenind transmiterea virusului. Fabricile care au creat cu succes distanțarea socială prin automatizarea inteligentă colaborativă construiesc un angajament și moral mai bun al angajaților și vor evita închiderile costisite impuse de guvern.  

 3. De la procese inteligente de muncă până la procese inteligente de muncă
  Prin software inteligent și instrumente livrate, aplicațiile robotice colaborative sunt accesibile fără experiență în automatizare. Automatizarea este o cale către distanțarea socială și prevenirea răspândirii COVID-19, în același timp ușor de implementat și de operat.

  Sistemele de instruire pot face posibilă mutarea rapidă a unei sarcini de la procesele intensive în muncă la cele inteligente. Operatorii existenți pot rula rapid noile sisteme, iar rambursarea pentru automatizare poate fi măsurată în săptămâni. 

Una peste alta, în ciuda numeroaselor incertitudini, trebuie să acționăm. Și, în opinia mea, automatizarea utilizând aplicații robotice colaborative este răspunsul pe care îl căutăm cu toții.

 

Tipuri de Grippere pentru Roboti Colaborativi

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR