Roboții au sporit productivitatea in fabricile braziliene Nestlé cu peste 50%. Compania spune că tehnologia sa robotică colaborativă „îmbunătățește siguranța angajaților, sporind în același timp eficiența fabricilor Nestle”.

Nestlé, cea mai mare companie mondială de alimente și băuturi, pentru a îmbunătăți productivitatea încărcării paletilor în fabricile sale de productie a ciocolatei din Brazilia „cu 53%”, utilizeaza o nouă soluție de paletizare robotizata.

În timp ce compania utilizează în prezent soluții de paletizare , cea mai recentă cerință a fost pentru o solutie mai compactă, care să se încadreze într-o zonă mai mică și să poată fi reprodusă cu ușurință pe alte site-uri. O cerință importantă a fost ca robotul să interacționeze în siguranță cu angajații, care ocazional trebuie să intre în zona de paletizare pentru a accelera schimbările de paleti.

 

„Producătorii de alimente și băuturi precum Nestlé au nevoie de mai multă flexibilitate pe liniile lor de producție pentru a le permite să se adapteze la gusturile și cerințele consumatorilor, permițând angajaților lor să colaboreze intermitent cu roboții în centre de producție. În același timp, necesită niveluri mai ridicate de productivitate și eficiență, menținând în același timp cele mai înalte niveluri de calitate a produsului. „Tehnologiile robotice colaborative, ne ajută să îndeplinim toate aceste cerințe și, eliminând necesitatea unor garduri extinse, ne permit să aducem automatizarea în spații mai mici, oriunde pe linia de producție.”
CEO

Software-ul de monitorizare al robotului , detectează mișcarea și poziția unui robot atunci când o persoană se apropie. Acest lucru permite roboților industriali mari să lucreze în siguranță și fiabil alături de oameni, fără a fi nevoie de garduri, întrerupătoare de siguranță, uși și încuietori.

La fabrica Nestlé Caçapava, utilizarea protectiei din jurul robotilor în locul gardurilor a dus la o amprentă cu aproximativ 30% până la 40% mai mică comparativ cu accidentele din fabricile clasice Nestlé.

Noua instalație a avut un succes atât de mare încât a fost instalată acum în alte trei fabrici Nestlé din Brazilia, cu 13 elemente de paletizare deja în funcțiune plus alte instalări și puneri în funcțiune. Detaliile financiare ale contractului nu au fost dezvăluite.

Michey Piavantinha, director de uzină pentru Nestlé Caçapava, a declarat: „Datorită parteneriatului cu compania, a fost posibil să dezvoltăm soluții care să facă procesul nostru de fabricație mai agil și eficient, asigurându-ne că produsele noastre continuă să aibă același nivel ridicat de calitate și excelență care reprezinta succesul mărcii Nestlé. ”

Pentru a demonstra clientului cum ar funcționa produsul finit înainte de instalare, Compania și-a folosit software-ul pentru a simula soluția completă într-un mediu virtual, inclusiv arătând durata ciclului pentru operațiunile robotului. Acest lucru a asigurat un timp de implementare mai scurt și a evitat orice defecțiuni care ar putea apărea în procesul de pornire.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

error: Continut protejat de IHR